Fint at omlægge 3% nu, men hvad med sidste gang?
Der er mange der i disse tider omlægger deres 3% lån.
Rigtig mange er dog gået glip af rigtig mange penge de sidste 3-4 år.
Der har nemlig før være muligheder som bankerne blot ikke har informeret om. Hvis du vil være sikker på at få besked kan du tilmelde dig vores gratis låneovervågning.
Har du derfor et 3% lån der er “ældre” end 4 år er der en god sandsynlighed for at du har tabt penge på at din bank ikke har været vågen.
Kan omlægge 3% lån nu, men hvad har det kostet ikke at gøre det i tide?
Peter havde købt bolig i Stenløse i juli 2014 til 4.225.000 belånt med 3% lån med afdrag. Der var ikke behov for efterfinansiering. Realkreditlånet var således på 3.380.000.
Der var både en oplagt mulighed i januar 2015 hvor 2% lånet var kommet op i kurs 97,42 og det blev faktisk endnu bedre i februar.
Senere hen kom der også en mulighed i juli 2016 hvor 2% lånet nu var kommet i kurs 97,62.
Peter hørte dog ikke fra sin bank i disse situationer.
Peter har ikke omlagt (det er han igang med nu), men havde han gjort det i 2015 hvor muligheden var ret oplagt havde han betalt knap 50.000 mindre for sit lån de sidste 3½ år, ligesom hans restgæld i dag ville være mindre!
Regner man det hele sammen ville han idag være 103.538 kr. bedre stillet hvis han havde omlagt i januar 2015.
Bankerne har ikke systemerne og ikke tiden
Det er vores erfaring at bankerne ikke har givet kunderne besked på disse tidpsunkter. De har ikke systemer der understøtter dette ordenligt.
Selv hvis de kunne give besked, så vil det vælte dem fuldstændig når alle kunderne kommer på én gang.
Det er i virkeligheden nok dét der er problemet. Denne type omlægninger er måske kun “aktive” i et par uger ad gangen. Med flere hundrede tusinde kunder kan det være svært eller umuligt at nå at give alle besked på samme tid, samt ikke mindst udføre omlægningen for kunderne.
Tilbage står dog at det er forbrugeren der har betalt for den manglende besked.